Alla våra grupper är anpassade i ålder från det år de fyller år. Så fyller eleven fyra under året som kursen är kan man anmäla eleven till kursen. Vi uppskattar att alla respekterar detta för kvalitéen i undervisningens skull då den motoriska utvecklingen för eleverna i gruppen annars blir för stor.

 

Våra grupper är:

 

Snögubbar


4-6 år
Nybörjarkurs för de minsta där vi tränar på att hantera skidorna, bromsa, stanna och svänga. Undervisningen bygger på mycket skoj och lek i skidmiljö.


Förkunskapskrav: Inga förutom att barnet kan vara borta från mamma och pappa
        

Snöstjärnor


4-6 år
Fortsättningskurs för de minsta som redan kommit igång med sin skidåkning. Vi försöker bli ännu bättre på att svänga och bromsa i barnbacken för att sedan, beroende på gruppen, fortsätta i de större backarna.


Förkunskapskrav: Barnet har gått Snögubbar eller åkt skidor tidigare och kan bromsa och stanna i barnbacken.                      
        

Snökanoner


4-6 år
Avancerad kurs för de barn som åkt mycket skidor och vill utvecklas vidare. Detta är den snabbaste gruppen, barnet kan svänga, bromsa och stanna utan problem. Barnet kan åka i de större backarna och har testat att åka ankarlift själv. Vi åker fartfyllt och lekfullt i hopp, gupp och alla typer av backar. Allt för att bli en ännu bättre och säkrare skidåkare.


Förkunskapskrav: Barnet kan åka skidor och har åkt en del tidigare.                      
        

Smygare


7-11 år
Nybörjarkurs för de äldre där vi tränar på att hantera skidorna, bromsa, stanna och svänga i barnbacken. Inlärningen baseras på lek. När vi behärskar barnbacken är målet att ta oss till de större backarna.

Förkunskapskrav: Inga-
        

Glidare


7-11 år
Fortsättningskurs där vi har kul samtidigt som vi blir säkrare och modigare skidåkare. Vi börjar i barnbacken för att fräscha upp gamla kunskaper för att sedan fortsätta i de större backarna.

Förkunskapskrav: Barnet har gått Smygare eller åkt skidor tidigare och kan bromsa, stanna och svänga och behärskar större backar.
        

Fräsare


7-11 år
Avancerad kurs med högt tempo för 7-11 åringar. Mycket fart under roliga och lekfulla förhållande i alla typer av backar. kursen anpassas efter barnens förmåga.

Förkunskapskrav: Du ska vara på god väg att åka med parallella skidor och klarar av ankarliften själv. Du vågar det mesta och kan åka med bra fart i alla backar.                      
        

Snowboard steg 1


7-11 år
Nybörjarkurs för barn som vill lära sig åka snowboard.


Förkunskapskrav: Inga.
        

Snowboard steg 2


7-11 år
Fortsättningskurs där vi försöker bättra på din balans och din kontroll. Under kursen försöker vi lägga en grund som gör att du kan testa på brantare terräng, hopp och rails.

Förkunskapskrav: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig ner i flacka backar, svänga åt bägge hållen samt åka ankarlift själv.
        

Snowboard ungdom 1


12-16 år
Nybörjarkurs för ungdomar som vill lära sig åka snowboard.


Förkunskapskrav: Inga.
        

Snowboard ungdom 2


12-16 år
Fortsättningskurs där vi försöker bättra på din balans och din kontroll. Under kursen försöker vi lägga en grund som gör att du kan testa på brantare terräng, hopp och rails.

Förkunskapskrav: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig ner i flacka backar, svänga åt bägge hållen samt åka ankarlift själv.
        

Skidor Ungdom steg 1


12-16 år
Nybörjarkurs för ungdomar. Vi tränar på att bekanta oss med utrustningen och hur du hanterar den. Vi tränar på att glida, svänga, stanna och åka lift. Vi börjar i barnbacken med målet att gå vidare till de större backarna.

Förkunskapskrav: Inga.
        

Skidor Ungdom steg 2


12-16 år
Fortsättningskurs för ungdomar. Du kan stanna och svänga och vill utveckla din skidåkning mot parallellsväng, carving och kanske även hopp. 


Förkunskapskrav: Du ska kunna stanna, svänga och åka lift.
        

Vuxen steg 1


Från 16 år
Nybörjarkurs för vuxna. Vi bekantar oss med utrustningen och hur du hanterar den. Vi tränar på att glida, svänga, stanna och åka lift. Vi börjar i barnbacken med målet att gå vidare till de större backarna.

Förkunskapskrav: Inga.
        

Vuxen steg 2


Från 16 år.
Fortsättningskurs för vuxna. Du kan stanna och svänga och vill utveckla din skidåkning mot parallellsväng, carving och kanske även hopp. Du kanske har tagit en del lektioner och åkt lite tidigare eller inte har åkt på ett par år och behöver fräscha upp dina kunskaper.


Förkunskapskrav: Du ska kunna stanna, svänga och åka lift.
        

Snowboard vuxen steg 1

        

Snowboard vuxen steg 2

        
Man måste vara medlem i Friluftsfrämjandet och ha tillgång till sitt medlemsnummer för att kunna göra sin anmälan. 

 

Medlem till Friluftsfrämjandet blir ni HÄR

 

Anmälan till kurs gör ni via knappen nedan

 
Antal besök sen 2012-11-08 är 476125 varav 46334 är unika besökare.