2017-09-13

Skidskola 2018

Välkomna till en ny säsong med Friluftsfrämjandet! Vi siktar i år på att erbjuda gruppskidskola för period ett helgerna vecka 3 och 5 samt period två helgerna vecka 6 och 7.  

 

Som vanligt så är vår skidskola väldigt populär och vi har inte möjlighet att ta emot alla som vill gå. Om du är intresserad av att utbilda dig till skidlärare och vara med i skidskolan i vinter så kontakta oss!

 

Bokningen kommer att öppna runt första december. Några veckor innan kommer vi även att svara på de frågor ni har inför säsongen.

 

Ledarna

 

 

 

2017-02-08

Hej alla ni som anmält er till skidskolans period 2, veckorna 6-8!

På lördag och söndag 11-12 februari drar skid- och snowboardskolan igång med period 2. 

 

Inför kursstart:

• Vi ses uppe i Hammarbybackens barnbacke, se till att vara på plats i mycket god tid om ni behöver hyra utrustning (skidutlämningen tar ibland upp till 60 minuter även om ni förbokat).

Om du undrar över vilken starttid/grupp du är anmäld till, logga in på Min sida med det medlemsnummer som användes för att anmäla eleven här eller fråga efter dagansvarig på plats så hjälper hen dig att hitta rätt grupp.

Hjälm, alltid hjälm! Se till att hjälmen är CE-märkt och täcker pannan, bakhuvud och hjässa. Hjälm finns att hyra av SkiStar. 

Det är oftast många som vill åka skidor i backen; kom i mycket god tid - särskilt om du ska hämta hyrd utrustning då det ofta är många som ska göra det samtidigt. Passa på att hämta utrustningen för att prova den, ta sen en fika och kissa innan lektionen börjar. Det kan även vara svårt att hitta parkering.

• Bekanta dig med utrustningen innan! Prova att sätta fast och ta av pjäxan/skon i bindningen - även om du hyr utrustningen. Låt gärna barnet gå omkring med utrustningen på innan för att vänja sig lite.

• Som förälder bör du "se men inte synas". Vi önskar att ni inte står i backen då vi hellre vill att backen finns till för alla våra skid- och snowboardelever istället för föräldrar och anhöriga. Ni får gärna åka själva, ta en sväng runt backen eller gå och fika medan barnen har sin lektion, men se till att finnas i närheten ifall ditt barn behöver dig (glöm inte lämna rätt mobilnummer till instruktören).

Barn är glada och tycker det är roligt att åka skidor om de är mätta, nykissade och har kläder efter väder. 

• Klä dig/barnet efter lager på lager-principen med kläder av ull, syntet och fleece.

• Liftkort behövs inte när man är elev i skidskolan.

 

 

Välkomna önskar ledarna! 

 

 

2016-09-04

 

Hurra, vintern närmar sig och med den skid- och snowboardskolan i Hammarbybacken!

Som vanligt kommer vi arrangera två perioder av skid- och snowboardskola, under januari och februari 2017. Period 1 består av två lördagar respektive två söndagar, v.3 och v.5. Period 2 består av tre lördagar respektive tre söndagar, v.6-8.

Vecka 4 är backen stängd för förberedelser inför världscupstävlingen som äger rum den 31 januari. Eftersom period 1 bara består av två tillfällen blir priset lägre än vanlig kurs.

Alla anmälningar till våra gruppkurser sker via www.stockholmsskidskola.se. I menyn till vänster kan man också läsa mer om våra grupper och nivåer.

Bokningen till period 1 öppnar söndag 4 december kl 13:00.

Bokningen till period 2 öppnar söndag 18 december kl 13:00.

Det brukar vara stort söktryck, speciellt för nybörjargrupperna för de minsta och det är därför viktigt att vara snabb för att få plats. Vi har ingen möjlighet att erbjuda något kösystem. Först till kvarn gäller när bokningen öppnat!

Vi fortsätter hålla er uppdaterade här och på vår facebooksida!

 

Vänliga hälsningar från grenledarna Manon, Maria, Pernilla och Louise

 

ENGLISH

We’ll arrange two periods of ski and snowboard school during January and February 2017. Period 1 covers two Saturdays/two Sundays, weeks
Man måste vara medlem i Friluftsfrämjandet och ha tillgång till sitt medlemsnummer för att kunna göra sin anmälan. 

 

Medlem till Friluftsfrämjandet blir ni HÄR

 

Anmälan till kurs gör ni via knappen nedan

 
Antal besök sen 2012-11-08 är 476124 varav 46334 är unika besökare.